Menu Luk

Luk af FM Signal

Næste generations bredbånd

Ambitionen hos YouSee er klar: Danmark skal flyttes til det næste niveau, så jeres beboere og medlemmer er forberedte på den digitale fremtid, der lurer lige om hjørnet.

YouSee gør plads til bedre billedkvalitet og højere bredbåndshastigheder

Det betyder bl.a., at vi nu tager hul på udrulningen af det lynhurtige bredbånd, gigabredbånd, der sikrer bredbåndshastigheder på op til 1 Gbit. Det betyder samtidig, at  der i februar 2017 lukkes ned for FM-båndet i YouSee’s kabel-tv-net for at frigøre den nødvendige plads til de nye bredbåndshastigheder.

Fremtiden bliver mere og mere digital. Det er uundgåeligt. Og Danmark hører også til blandt de lande i verden, der er med længst fremme på det digitale beat. Men de senere år har Danmark tabt noget af det momentum, imens andre lande har skruet gevaldigt op for tempoet. Derfor skruer YouSee nu op for at sikre Danmarks førerposition og sikre, at jeres beboere/medlemmer er gearet til de fremtidige, digitale behov.
Et vigtigt skridt på den rejse er netop at sørge for, at alle husstande i langt højere grad får adgang til hurtigere bredbåndsforbindelser. Noget, som allerede efterspørges.

Forbruget på nettet stiger hele tiden

Den stigende efterspørgsel på hurtigere bredbånd går hånd i hånd med, at jeres beboere og medlemmers forbrug på nettet er steget endnu hurtigere. Det hænger især sammen med, at tv-vanerne er under forandring. Vi streamer i langt højere grad vores tv-indhold og går i Tv-arkivet og bestemmer, hvad vi vil se hvornår. Tal fra Slots- og Kulturstyrelsen viser bl.a., at næsten halvdelen af alle danskere mellem 16 og 89 år har streamet film, serier eller tv-programmer i 2015, og blandt de 16-44-årige er det hele 30 pct., der streamer dagligt.
Det er alt sammen noget, der kræver mere plads i kabel-tv-nettet, og derfor gør man hos YouSee klar til at lukke for FM radio i februar 2017 for de YouSee-kunder, der modtager tv og bredbånd via kabel-tv-stikket, for at gøre mere plads til udrulningen af gigabredbånd, der sikrer bredbåndshastigheder på op til 1 Gbit.

Behov for mere plads i nettet

”Vi har en klar ambition om at levere de bedste forbindelser. Vi leverer i forvejen Danmarks bedste mobilnet, og ambitionerne på bredbånd er ligeså store. Det er de nødt til at være, hvis vi skal følge med danskernes ændrede vaner og sikre et bæredygtigt, digitalt Danmark. Og derfor vælger vi at lukke for FM radio for at gøre plads til den næste generations bredbånd. Der er en begrænset mængde plads i kabel-tv-nettet, og der er ikke plads til både højhastighedsbredbånd og den gamle FM-teknologi, der optager uforholdsmæssig meget plads. Det tager vi nu konsekvensen af,” fortæller Jacob Mortensen, Vicedirektør i YouSee.

Lukningen af FM radio sker i naturlig forlængelse af, at man hos YouSee i februar i år lukkede ned for det analoge tv-signal, som tiden var løbet fra. Ligesom det gjaldt for det analoge tv-signal, så er det hensynet til kunderne, der gør, at vi nu lukker ned for FM:
”Vi gør det her for at gøre det bedre for kunderne. Vi er klar over, at det for nogen i første omgang kan være irriterende, at man skal indstille sig på at lytte til sine yndlingsradiostationer på en ny måde, men vi kan med FM-lukningen udnytte kapaciteten langt bedre i vores kabel-tv-net, så den kommer flertallet af vores kunder til gode,” forklarer Jacob Mortensen.

Tilbyder overgangsløsning til FM-luk

Vi står klar med en løsning for de, som fortsat vil høre FM-radio. Interesserede kunder kan allerede nu gå ind på yousee.dk/tv2017 og skrive sig op til at få tilsendt en stueantenne, der kan kobles til deres anlæg – helt uden beregning.
Vi melder allerede nu ud, så de berørte kunder har mulighed for at overveje alternative løsninger til den måde, de hører radio på i dag. Herunder hører også muligheden for at skifte til en digital løsning med DAB-radio. Det anslås, at godt 300.000 husstande i dag hører FM radio via YouSee’s kabel-tv-net.

Fakta: FM-sluk

  • FM-luk gennemføres løbende i uge 3-8 2017 i forbindelse med YouSee’s årlige kanalomlægning. På den måde forstyrres den enkelte kunde mindst muligt. Den enkelte kunde vil blive varslet om et mere konkret tidspunkt


  • Disse kunder bliver påvirket af FM-luk: Det drejer sig udelukkende om YouSee-kunder, der modtager tv og bredbånd via kabel-tv-stikket (via coax). Det gælder således også de bolig-/antenneforeninger, der modtager deres tv og bredbånd via coax med undtagelse af følgende foreninger, der selv ejer deres antennenet: Ishøj Fællesantenne, TREFOR, Ringe Antenneforening, Dyrup Sanderum Antenneforening, Brande Antenneforening, Odder Antenne, Skanderborg Antenneforening, Videbæk Antenneforening, TUKNET og Hjørring Antenneselskab. YouSee anslår, at der i dag er godt 300.000 husstande, der hører FM radio via deres antennestik.
  • FM-luk berører de landsdækkende radiokanaler: NDR Kultur, NDR 1, NOVA fm, Pop FM Dans, P1, P2, P3, P4, P5, P6 Beat, P7 Mix, P8 Jazz, R Klassisk, Radio 100, Radio24syv, Schleswig-Holstein, SR-P2 Sven, The Voice. Derudover bliver en række lokalradiostationer distribueret på FM via YouSee’s kabel-tv-net.
  • Disse kanaler findes fortsat som DVB efter FM-luk: DVB er en forkortelse for Digital Video Broadcasting. For radiokanalerne betyder det, at de også findes på deres egen tv-kanalplads, og man kan altså lytte til radiostationerne via sit tv. Det gælder alle de ovennævnte, landsdækkende kanaler.
  • Alternativer til radiolytning fremover: Mange radiostationer findes som DVB og kan høres over tv’et. Derudover kan kunden vælge at investere i en DAB-radio, og en række radiokanaler findes desuden som apps eller på internettet. De YouSee-kunder, der ønsker at fortsætte med FM radio, kan henvende sig til YouSee og få tilsendt en stueantenne, der kan kobles til deres anlæg – helt uden beregning.

Fakta: Gigabredbånd

Hvad er gigabredbånd? Gigabredbånd er navnet på YouSee’s højhastighedsbredbånd, der leveres via coax-teknologien. Ambitionen er, at husstande i 2017 skal have adgang til 1 Gbit. Det er en hastighed, som man kun drømte om for få år siden, men som bliver en realitet inden for få år. I intet andet land bliver bredbånd via kabel-tv-nettet rullet ud til så mange husstande på så kort tid, som TDC Group og YouSee gør i samarbejde med Huawei frem mod oktober 2017, hvor udrulningen forventes at være gennemført.
Vi opgraderer YouSee’s kabel-tv-net: Der er flere fordele at hente, når vi nu går i gang med at opgradere og udskifte udstyret i YouSee’s kabel-tv-net. Med et nyt kabel-tv-net giver vi nemlig adgang til markant højere bredbåndshastigheder, der understøtter den stigende interesse for streaming. Og så vil opgraderingen give mere båndbredde til de enkelte tv-kanaler, så tv-signalet vil stå endnu skarpere.
Højere up- og downloadhastigheder. Med opgraderingen skifter vi til Docsis 3.1 standarden med nye bredbåndshastigheder. Så kan vi tilbyde hastigheder op til 1.000 Mbit med YouSee Bredbånd via coax. Og I 2017 skruer vi desuden yderligere op for upload-hastigheden, så vi kan tilbyde de samme up- og downloadhastigheder. Det kan fx være 500/500 Mbit.
Privat ejede kabelnet (coax net). Foreninger der selv ejer deres antennenet, har også mulighed for at opgradere deres eget kabel-tv-net og få adgang til de nye bredbåndsfordele og bedre billedkvalitet. Derfor vil vi løbende kontakte jer med tilbud om at opgradere jeres kabelnet til fremtidens digitale behov.

Posted in Prøve
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com